''INSPIRED BY GEOMETRY'' KONULU ETWINNING PROJEMİZ

''INSPIRED BY GEOMETRY'' KONULU ETWINNING PROJEMİZ

2022-2023 Eğitim öğretim yılında eTwinning kapsamında Litvanya, Gürcistan, Hırvatistan, Slovenya ve Türkiye'den 6'sı yabancı olmak üzere 14 ortaklı matematik projesinde Matematik öğretmenimiz Büşra TOPCU yeni bir Avrupa projesi yürütmeye başlamıştır. Proje içerisindeki etkinlikler matematik ve geometri ağırlıklıdır.

28.12.2022 1317

Inspired By Geometry

Geometri, matematiğin yaşamla en çok ilişkilendirilen dalıdır.

Tümdengelimli düşünme sisteminin en iyi modellerinden biridir. Geometrinin günlük yaşamdaki en önemli örneğini, insanı çevreleyen doğa oluşturur. Yakından bakıldığında yapraklarda, çiçeklerde, gövdelerde, köklerde, kabuklarda farklı geometrik şekiller ve desenler bulunabilir ve liste uzayıp gider. Buradan yola çıkarak bu projede etrafımızdaki geometriyi fark edeceğiz, keşfedeceğiz. Doğadaki geometriyi , dijital araçları ve aktif öğrenme yöntemlerini kullanarak geometrinin günlük hayattaki faydalarını anlayacağız. 

Projenin dili İngilizce olduğu için öğrenciler aynı zamanda İngilizce bilgilerini derinleştirecek, yeni terimler keşfedecek, kelime hazinelerini genişletecek, sosyal ve iletişim becerilerini geliştireceklerdir. Proje süresince çocuklar diğer ülkelerin öğrencilerini ve okullarını tanıyacak, ayrıca öğrenciler İngilizce ve matematik bilgilerini derinleştirecek, yeni bilgisayar programları ile çalışacaklardır.

 Matematik Seferberliği kapsamında okulumuzun da yer aldığı uluslararası Inspıred by Geometry isimli eTwinningproje çalışmaları takvime göre yürütülmüş ve başarıyla tamamlanmıştır.Matematik Öğretmenimiz Büşra TOPCU’yu ve 7-B sınıfı öğrencilerini tebrik eder, başarılar dileriz.

 

26-05-2023

26-05-2023